{ "title": "Ağızda Kan Kokusu", "image": "https://www.koku.gen.tr/images/agizda-kan-kokusu.jpg", "date": "21.01.2024 08:51:35", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Ağızda kan kokusu, herkesin başına gelen fakat genelde dikkate almayıp geçiştirdiğimiz bir durumdur. Aksırma anında, yemek yerken, öksürdüğümüzde ya da sabah uyandığımızda denk gelebiliriz. Peki neden olmakta ağızda kan kokusu? Az pişmiş et yediğimiz için mi? Olabilir fakat bu madalyonun görünen yüzündeki sebep. Şimdi esas nedenlere bakalım.

Ağızda kan kokusu neden olur?

Bu hissin birçok nedeni olmaktadır. Özellikle burundaki kılcal damarlarda rutin kanamalar yaşıyorsanız, bu kanama az olduğu dönemde burundan gelmese de genzinize akmaktadır. Bu da ağızda kan kokusuna neden olacaktır. Gargara yaparsanız burun kanamasına bağlı bu histen kurtulabilirsiniz ya da naneli sakız, şeker vb. Şeyler. Tabi mide bulantısı yapıyorsa yoksa çok da gerekli bir yöntem değil. Bunun dışında boğazınızda farenjit rahatsızlığına bağlı tahriş var ise oradaki ufak kanamalar da ağızda kan kokusuna neden olacaktır. Bunun için zaten ilaç kullanıyor olacaksınız. Kullanmıyor iseniz doktorunuz pastil ya da farenjit için sprey verecektir. Başka bir problemde diş eti kanamaları. Ündüz oluşan kamaların kokusu belki yiyecekler ile bastırılabilir fakat gece dişlerinizde oluşan kanamalar genzinize akarak kuruma yapar. Buda sabah uyandığınızda ağzınızda kan kokusu hissetmenize neden olacaktır. Gece dişlerinizin kanamasının sebebi dişlerinizi sıkıyor olmanızdan kaynaklanabilir ya da sert diş fırçası kullanıyorsanız dişlerinizi yıpratmış olabilirsiniz. Ağır bir grip geçirdiğinizde fazla öksürmekte ciğerlerinizi tahrip etmiş olabilir. Ayrıca midede problem var ise gastrit, ülser vb. Buralarda oluşan kamalar da dolaylı olarak ağızda kan kokusuna neden olacaktır. Göründüğü gibi rahatsızlık birçok nedene bağlı olabilmekte. Bunun teşhisini doktorunuz koyacaktır. Olabilme ihtimaline yakın rahatsızlıklarınızı biliyorsanız, o konuda Uzman doktora giderseniz çözüme ulaşmanız açısından daha sağlıklı olacaktır.

Ağızda kan kokusu tedavisi nasıl yapılır?

Tedavi az önce bahsettiğimiz nedenlerden hangisine bağlı ise doktorunuz o rahatsızlığa yönelik tedavi sürecini başlatacaktır. Özellikle diş eti çekilmesi varsa sakın ihmal etmeyin. Vücudumuzun verdiği uyarıları dikkate alalım. Geçmiş olsun.
" } ] }