{ "title": "Ağızdaki Sarımsak Kokusu Nasıl Gider", "image": "https://www.koku.gen.tr/images/agizdaki-sarimsak-kokusu-nasil-gider.jpg", "date": "19.01.2024 19:08:50", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Ağızdaki Sarımsak Kokusu Nasıl Gider, doğanın insanlara sunduğu mucizelerden biri olarak kabul edilen sarımsağın metabolizmaya sayısız faydası bulunur. Tercihe göre ister çiğ ister pişmiş olarak tüketilebilir. Sarımsağın ağızda bıraktığı kokunun yanı sıra vücut için birçok faydası vardır. Bu faydalar arasında özellikle toksinlerin vücuttan atılması, sindirim sisteminin düzenli çalışması, kolesterol dengesini sağlaması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kan dolaşımını düzenlemesi ve vücutta iltihap oluşumunu önlemesi sıralanabilir. Ayrıca sarımsağın düzenli bir şekilde tüketilmesi durumunda bazı kalp ve kanser hastalıklarının da önlenebileceği bilinmelidir. Beslenme uzmanları tarafından da sıkça tüketilmesi önerilir. Beslenme uzmanları sarımsak kokusuyla savaş için yemeklerde sarımsağın sadece esansını verecek şeklinde kullanılması da önerilir. Örneğin yemeklerin içine doğranmamış bütün halde sarımsak eklenmesi ve yemek piştikten sonra yemekten çıkarılması sarımsaktan gerekli faydanın alınması için yeterlidir. Birçok rahatsızlığa karşı şifa görevi gören ve antibiyotik deposu olarak bilinen sarımsağın tek olumsuz yanı dayanılmaz kokusudur. Sarımsak sadece kokusundan dolayı yemekten kaçınılacak bir besin değildir. Sarımsak ezilerek tüketildiğinde içindeki alil metil sülfür adı verilen bileşik dışarıya salınır. Kokunun asıl etken maddesi alil metil sülfürdür. Sarımsak tüketildiğinde alil metil sülfür kana karışarak gün içerisinde hem terleme hem de nefes yoluyla kokusunu dışarı verir. Sarımsağın tüketildiği zaman kötü nefes kokusu gibi istenmeyen yan etkilerini ortadan kaldırmak ve önlemek için birçok formül bulunur. Bu formüllerin yanı sıra ağız ve diş temizliğine de dikkat etmek gerekir. İki dakika boyunca günde en az iki kez dişlerin fırçalanması gerekir. Dişlerin fırçalanması dişlerin sadece belirli bölgelerine ulaşabildiği için ayrıca dişleri diş ipi ile temizlemek gerekir. Diş aralarında sarımsak parçalarının kalması kokunun normalden daha uzun hapsolmasına neden olabileceği için diş ipi kullanımı etkili bir çözüm olacaktır.